Web Analytics

Vereniging van Eigenaren

Vereniging van Eigenaren

Verduurzaming Vereniging van Eigenaren Hoe kun je hiermee beginnen

Duurzaamheid is de toekomst, en als eigenaar van een appartement in een Vereniging van Eigenaren (VvE) hoeven we je niet te vertellen dat er veel behoefte is aan het verduurzamen van jouw woning. Met de huidige technologieën en subsidies kan het gelukkig niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook nog eens voordelig voor jouw portemonnee. Maar waar begin je? In deze blog post geven we belangrijke informatie en tips over het verduurzamen van woningen binnen een Vereniging van Eigenaren. 1. Begin met een verduurzamingsplan Voordat je kunt starten met het verduurzamen van de woningen binnen jouw VvE is het belangrijk om een plan op te stellen.

Door deze duurzaamheidsmaatregelen goed uit te stippelen voorkom je dat er onnodige kosten worden gemaakt. Het is ook belangrijk om het plan te bespreken met alle VvE-leden en hun mening en ideeën mee te nemen. Zo ontstaat er draagvlak en kan er efficiënter worden gewerkt.

2. Maak gebruik van subsidies Er zijn diverse subsidies beschikbaar om het verduurzamen van woningen binnen VvE's te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH).

Met deze subsidie kun je een groot deel van jouw verduurzamingskosten terugkrijgen. Er zijn echter wel voorwaarden verbonden aan deze subsidies, dus lees deze altijd goed door voordat je aan de slag gaat. 3. Kies het juiste type glas Het vervangen van enkel glas naar HR++ of triple-glas levert al een significante energiebesparing op. Dit heeft niet alleen te maken met de isolatiewaarde van het glas, maar ook met het verkleinen van de kans op condensatie. Goed isolerend glas draagt dus bij aan een prettiger binnenklimaat en duurzame woning. 4. Installeer zonnepanelen Met zonnepanelen wek je energie op zonder hier CO2-uitstoot voor nodig te hebben. De zonnepanelen hoeven niet altijd op jouw eigen dak geplaatst te worden. Je kan ook zonnepanelen installeren op bijvoorbeeld het dak van de gemeenschappelijke ruimtes, zoals een garage of fietsenstalling. Houd er wel rekening mee dat het plaatsen van zonnepanelen een investering betekent. Desondanks kunnen de kosten uiteindelijk als hoog rendement opleveren. 5. Investeer in LED-verlichting Binnen een Vereniging van Eigenaren zijn er veel gemeenschappelijke ruimtes zoals liften, gangen, en trappenhuizen. Door deze ruimtes te verlichten met LED-lampen in plaats van gloeilampen bespaar je aanzienlijk op de energierekening. LED-lampen zijn niet alleen energiebesparend, ze hebben ook een lange levensduur en zijn daardoor duurzamer dan andere soorten lampen.

 

Conclusie


In deze blog post hebben we besproken hoe je kunt beginnen met het verduurzamen van woningen binnen een Vereniging van Eigenaren. We hebben onder andere benadrukt hoe belangrijk het is om een plan op te stellen, gebruik te maken van subsidies, en het belang van geïsoleerd glas, zonnepanelen en LED-verlichting. Het verduurzamen van woningen binnen een VvE is niet alleen goed voor het milieu, maar is ook nog eens voordelig voor jouw portemonnee. Door te investeren in verduurzaming draag je bij aan een betere toekomst voor de planeet en ons. Veel succes met het verduurzamen van jouw woning!

Energiek-vastgoed